Oa kõhus on lapse leib (soolaga keedetud põldoakaunad)
1 liiter põldoakaunu, milles juba iva
2 liitrit vett
1 peotäis jämedat soola
Lase vesi keema, lisa sool ning kaunad. Keeta kuni kaunad on kergesti avatavad (umbes kuni pool tundi). Kes soovib soolasemat pala, võib kauntel enne keetmist otsad ära lõigata.

Sibulaid saab edukalt sügavkülmutada
Kui sibulad kipuvad talvel rohelisi pealseid ajama, oleks mõttekas need enne raiskuminemist ära kasutada. Salatisibulad tavatingimustes kaua ei säili ja mida aastavahetuse poole, seda enam ilmuvad sibulatele väikesed pealsealged või pehmed laigud. Selliseid sibulaid aga ei tasu kohe ära visata, mõistlik on roheline sisuosa välja võtta, pehmed kohad paksemalt koorides eemaldada ning kõlblik sibulaosa ikkagi ära kasutada.
Sibulad hakkida sobivaiks tükkideks ning praadida kergelt pannil läbi ja lasta jahtuda, seejärel pakendada sobivad portsjonid kas plastkarpidesse või kilepakenditesse. Praadimisel rasvainet lisama ei pea (ilma on säilivus parem), kuid võib lisada veidi soola.

Sibulaomlett
1 salatisibul (~500 g)
4 muna
soola, pipart
oliiviõli
Antud kogusest saab ligikaudu 2 suuremat pannitäit.
Munad soola ja pipraga lahti kloppida. Kuumale (suuremale, võimalusel mittenakkuva pinnaga) pannile lisada veidi oliiviõli ja tükeldatud sibulad, et need kataksid ühekordse kihina panni põhja. Sibulaid kuumutada kuni klaasjaks muutumiseni ning seejärel lisada lahtiklopitud munad. Praadida keskmisel kuumusel mõlemalt poolt. Maitsvaim kohe soojalt süües.

Paneeritud sibulaviilud
(Salati)sibulaid
jahu
muna (soovi korral muna ja piima segu)
soola, pipart
praadimiseks õli või võid.
Sibulast lõigata paksemad viilud, veeretada viile soola ja pipraga maitsestatud jahus ning lahtiklopitud munas, praadida nt grillpannil.
Lihtsustatult võib valmistada ka pannkoogitaigna, milles sibulaviile või rõngaid veertada ja siis neid praadida või frittida.